Rozmohl se nám v kraji takový nešvar. Pojetí politiky ve stylu "kdo poukáže na problém, je nepřítel". Není třeba najít řešení, hlavní je opovážlivce zadupat do země, zesměšnit, urazit, zničit. Poprvé jsme se s tím setkali s hejtmanem Čunkem, který do televizních kamer označil 3000 znepokojených zdravotníků za pitomce a s pomocí své tiskové mluvčí chrlí v Okně do kraje jednu perlu za druhou. Kroměřížský starosta Němec se zdá býti pilným Čunkovým žákem. Mou interpelaci, kterou jsem upozornil na zavážení nedávno nabytého městského pozemku zeminou, vyřešil po čunkovsku. "Zastupitel Kreml lže" vyslal do světa v titulku tiskové zprávy. A je vymalováno. Stačí jeden tiskový mluvčí, který rychleji píše, než myslí. No nic. Hodnocení způsobu jednání a vyjadřování tiskového mluvčího a samotného starosty ponechám na posouzení čtenářů. Je smutné, že se v Kroměříži, kde dosud bylo zastupitelstvo sborem lidí jednajících s důstojností a vzájemnou úctou (i k lidem, se kterými názorově nesouhlasíme), snižujeme na úroveň čtvrté cenové. Tyto manýry, spojené dlouhodobě s osobou pana Němce, nejsem ochoten přehlížet. A je to hlavní důvod, proč jsem odmítl podpořit ho do funkce starosty. Pokud to někdo nechápe nebo nechce chápat, je to jeho věc. Asi jsem tvrdohlavý, ale i tato kauza mě přesvědčuje, že jsem jednal správně.
A teď jestě k podstatě věci. Pozemek města 658/9, který bezprostředně sousedí se zatopenou těžební jámou, BYL a JE nadále ZAVÁŽEN. Jsem si tím naprosto jist, v éře GPS není zas tak velký problém si ho zaměřit, fotek, videí a svědků zavážení je dostatek.
Z debat s Jiřím Čunkem jsme již trénovaní a víme, že je jediný postup, jak docílit nápravy - položit otázku znovu a nenechat se odradit. Odpovědi pana starosty jsou naprosto nedostatečné a neadekvátní vážnosti situace.
Takže znovu a přidávám další:
1/ jak město Kroměříž pod Vaším vedením zajišťuje správu uvedeného pozemku a kdo ji má na starosti?
2/ jakým způsobem a kdy pozemek 658/9 zabezpečíte, aby tam nedocházelo k dalšímu ukládání materiálu "neznámým pachatelem"?
3/ před volbami jste prohlašoval, že zamezíte zavážení vážanského hliníku. Teď tvrdíte, že dění v jámě "nespadá do gesce žádného odboru radnice". Díky za vysvětlení. A kromě státní správy, nejste náhodou představitelem samosprávy? Takže jinak pane starosto - co konkrétně jste udělal Vy?
4/ jaký smysl mělo odkoupení uvedeného pozemku městem? Odpovím si sám - pokud se město není schopno pirátskému zavážení zabránit, pak to byly vyhozené peníze.
5/ jak zajistíte nápravu a uvedení do původního stavu? Dle pana starosty je otázka irelevantní. Nikoli. Otázka je stále aktuální. Na městském pozemku jsou tuny materiálu. Prima byznys. Bylo to aspoň za "děkuji"?


Anonymní hanácký výbuch

Tak jsem dostal dopis. Bohužel anonym. S podstatou lze jen souhlasit - zástavba Hanáckých polí je problematický projekt a je politicky tlačen. Pokud se ...

  • 24.04.2019

Zdravé Kroměřížsko – rozvod

Některé události v životě se nedají naplánovat. Zdravé Kroměřížsko se svým programem získalo čtyři zastupitele, což je nepochybný úspěch. Ale volby jsou ...

  • 01.11.2018

Kauza Těšnovického vepřáku - shrnutí

Šest let se zabýváme záměrem "modernizace" těšnovického velkokapacitního vepřína. Uvozovky chápejte jako výraz pochybnosti o reálných zámerech investora ...

  • 25.04.2021